Backstory

Negen talentvolle acteurs, aan het begin van hun carrière tonen in het project 'LUST' hoe heftig het is om acteur en jongvolwassenen te zijn.

In November 2012 is de première van LUST. 9 beginnende acteurs van het Mediacollege in Amsterdam hebben 1 kans om zich in de kijkers te spelen bij het publiek, filmregisseurs en castingdirectors. Om een goed inzicht te geven in het zware leven van de opkomende talenten, zal de weg naar de première gevolgd worden in een 8-delige 'real life' miniserie die de grens van werkelijkheid en fictie nadrukkelijk opzoekt.

25 september is om 24.00 uur de eerste aflevering te zien op VERONICA en daarna ook op deze site. Voor 8 weken lang verschijnt er elke week op dinsdag een nieuwe aflevering . De Première van Lust de film volgt na de laatste aflevering van de making-of serie in de Film première maand van Veronica.

Synopsis van de film:

Op het verjaardagsfeest van Chimène (18, rijk en verwend) lijkt niets te gek. De grote villa met zwembad in Aerdenhout beschikt over alle ingrediënten voor een geslaagd feest; een coctailbar en live band incluis. Alles ademt luxe, comfort en gejaagd geluk. Maar naarmate de nacht intreedt en de effecten van het overmatige drank- en drugsgebruik op haar vrienden en klasgenoten beginnen in te werken, wordt een werkelijkheid van onderlinge verlangens, verhoudingen en jeugdtrauma's pijnlijk zichtbaar. Maakt geld wel gelukkig?

Mediacollege Amsterdam

Het filmproject Lust is opgezet door Mediacollege Amsterdam (Ma). Ma is een vakschool voor media. Wie kiest voor Ma komt op een praktijkgerichte opleiding en wordt opgeleid tot een professional in de media. Iemand die niet alleen goed is in zijn vak, maar ook over de grenzen van zijn vak kan kijken. Hiervoor zijn projecten ontwikkeld waarbij studenten samenwerken met studenten van andere opleidingen. Op deze manier kan iedereen een goede start maken met zijn eerste baan. Want voor toekomstige professionals in de mediabranche is het niet alleen belangrijk dat je goed bent in je eigen vak maar ook dat je kunt samenwerken met mensen uit andere vakgebieden.

De opleiding Filmacteur van Ma helpt studenten een carrière als professioneel filmacteur te starten. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met stichting faaam (film acteurs academie Amsterdam) en is opgericht door acteur en regisseur Hugo Metsers. De opleiding Filmacteur is de enige opleiding in Nederland waar je leert acteren voor camera. Dat is anders dan spelen op toneel, want de camera vergroot details, registreert nuances en het kan altijd opnieuw als het moet. Het grootste verschil: je kunt het terugkijken, evalueren, herhalen en het wordt gemonteerd. Kortom, filmacteren is een ambacht. Ma heeft een dagopleiding en een avondopleiding.

De acteurs van de dagopleiding Filmacteur studeren binnenkort af. Het afstudeerproject van deze opleiding is een professionele film. Dit jaar zijn niet alleen de studenten Filmacteur betrokken bij het project maar werken ook studenten van andere opleidingen van Ma mee aan de film en bijbehorende making of-serie. Zo is de website www.lustdefilm.nl gebouwd door studenten van de opleiding Mediadeveloper. De opleiding Audiovisueel vormgever/animatie is verantwoordelijk voor camera, geluid en montage van de making of-reeks. Studenten van de opleiding Mediamanager produceren deze serie. Vanuit verschillende opleidingen assisteren studenten de professionals bij het maken van de film. Kortom: dit project is illustratief voor de samenwerking tussen de verschillende disciplines en een goede voorbereiding op de praktijk.

Om de studenten te begeleiden en inzicht te geven in de professionele filmwereld zijn twee externe partijen aangetrokken. Productiehuis Bananaz en reclamebureau Strangelove maken de film en verzorgen de promotie eromheen. De betrokken organisaties verwachten hiermee het afstudeerproject naar een hoger niveau te tillen. Hiermee laat Ma zien dat haar studenten in staat zijn grote projecten professioneel uit te voeren.